Zwanger worden

Voor de meeste vrouwen is het een stille wens om moeder te worden, voor sommige is zwanger raken een ongewenst gevolg van seksuele gemeenschap met je partner. Wanneer je ervoor kiest om zanger te raken, kan dat soms nog een behoorlijke opgaaf zijn. Het gaat natuurlijk ook niet vanzelf. Natuurlijk kan je het geluk een handje helpen. Allereerst moet je voor de volle honderd procent achter het besluit staan dat je echt zwanger wilt raken. Wanneer je dit goed besproken hebt, moet je vroegtijdig stoppen met innemen van de pil.

Een groot gedeelte van de Nederlandse vrouwen is binnen een jaar na het stoppen met innemen van de pil, zwanger geraakt. Natuurlijk gaat het niet bij iedere vrouw even gemakkelijk en kunnen er onverwachte tegenslagen optreden zoals een verminderde vruchtbaarheid bij jezelf of wellicht je partner. Het is ook mogelijk om globaal te berekenen wanneer je vruchtbaar bent en dus de meeste kans hebt om zwanger te raken. Dit kan je doen aan de hand van je maandelijkse cyclus. Deze moet wel vrij regelmatig zijn, anders wordt al snel een lastige berekening.

Het is daarom voor de meeste vrouwen niet mogelijk om snel zwanger te worden. Natuurlijk zijn er wel middelen zoals foliumzuur, een gezonde voeding en een goede nachtrust die de kans op zwanger raken versnellen. Daarnaast is het ook mogelijk versneld zwanger te raken door het toepassen van het zogenaamde missionarishouding. Hierbij kan de man het dichtste bij de baarmoeder komen, waardoor de kans op bevruchting en innesteling het meeste kans van slagen heeft.

Wanneer je zwanger wilt raken, wordt het ten zeerste afgeraden te roken en alcoholische dranken te nuttigen. Daarnaast wordt het in veel gevallen aangeraden om stress zoveel mogelijk te vermijden. Zowel voor de man als de vrouw, hebben de bovenstaande zaken grote vervolgen voor het zwanger raken en de kansen hierop.

Helaas zijn er ook genoeg gevallen waar (jonge)vrouwen ongewenst zwanger raken. Op het moment dat ze erachter komen, is dit altijd een emotionele klap die ze moeten zien te verwerken. Er komt namelijk zeer veel op je af. Sommige zijn stom verbaasd, de ander krijgt een woede aanval. Het maakt niet uit welke keuze u maakt, alles gaat gepaard met enorm veel gevoelens en emoties waardoor het er soms allemaal niet gemakkelijker wordt. Het is daarom goed om er met mensen over te praten die je kunnen adviseren en je goed vertrouwd.

De meeste mensen weten nadat ze het beseffen niet goed of ze het moeten houden en zelf uitdragen, of een abortus moeten plegen. Voordat je deze keuze maakt, is het verstandiger erover te praten, wat zijn de gevolgen van beide situaties en wat komt er allemaal bij kijken. Er zijn speciale klinieken die antwoorden geven op al uw vragen rondom abortus plegen. Zo is er bijvoorbeeld de FIOM die je kunt raadplegen.

Wanneer je voldoende voorbehoedsmiddelen hebt gebruikt, hoef je niet automatisch zwanger te raken en noodzakelijk voor een abortus te kiezen. Als je aan bovenstaande punten hebt voldaan kan je er ook voor kiezen de morning-after pil te slikken. Deze kan tot maximaal drie dagen worden gebruikt om zo te voorkomen dat je zwanger raakt. Het is geen volledige garantie maar slechts een mogelijkheid om zwanger raken te voorkomen.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment