Condoom

Wanneer u als vrouw liever geen voorbehoedsmiddel wilt gebruiken buiten de pil, dan is het ook mogelijk je partner voor het vrijen een voorbehoedsmiddel te geven. Veelal wordt bij mannen het condoom gebruikt. Het condoom zorgt ervoor dat de vrouw niet zwanger raakt en er geen Soa’s worden overgedragen. Tegenwoordig is het condoom er in verschillende soorten, maten, kleuren en zelfs smaken te krijgen. Wanneer je een condoom gebruikt is het verstandig goed rekening met de maat te houden. Dit is belangrijk voor het comfort tijdens het dragen. Wanneer een condoom te klein is, bestaat zelfs de kans dat het condoom scheurt met alle gevolgen van dien.

Wanneer het condoom gescheurd of beschadigd is, is het niet meer veilig en wordt het aangeraden een andere te gebruiken. Naast het beschermende condoom, zijn er ook zogenaamde pleziercondooms. Deze zijn er om het genot te stimuleren. Let daarom wel op bij de aanschaf want een pleziercondoom beschermt niet tegen het overdragen van Soa’s en de zwangerschap. Tegenwoordig zijn er ook al condooms met een smaakje. Deze zorgen geven extra genot bij orale gemeenschap. Naast het smaakje zijn er ook condooms met gel. Deze zorgen ervoor dat je langer kunt vrijen.

Ook verschillen de condooms van dikte. Hoe dunner het condoom des te dunner het condoom des te groter het genot. Je zult haast niet merken dat je er een gebruikt. De dikte van het condoom is mede verantwoordelijk van het materiaal dat er gebruikt is. De meeste voorkomende materialen die worden toegepast bij het condoom zijn: latex, rubber, polyurethaan, of de oudere variant van synthetische materialen. Deze zijn tegenwoordig niet overal te verkrijgen. Wanneer je het condoom aanbrengt mag je nog geen contact met de geslachtsdelen van je partner hebben gehad. Door dit nog even uit te stellen, verklein je de kans op het overdragen van een soa.

Daarnaast mag je tijdens het opdoen van het condoom, nooit olie of andere glijmiddelen als hulpmiddel gebruiken. Dit kan het materiaal zodanig aantasten waardoor het condoom scheurt of beschadigd raakt. Het condoom geeft ook geen volle honderd procent garantie dat je partner niet zwanger raakt. Natuurlijk is het condoom wel een voorbehoedsmiddel wat een betrouwbaarheid bied van 97 tot minimaal 92 procent.

Wanneer je condooms aanschaft, via welk kanaal dan ook, is het verstandig te letten op de volgende punten. Let altijd op het zogenaamde CE keurmerk. Dit CE keurmerk of label geeft aan dat het condoom aan de Europese eisen voldoet. Daarnaast moet je goed letten op de verval datum van de verpakking. Wanneer deze is verlopen is het niet meer toegestaan deze te gebruiken omdat het niet meer de beloofde veiligheid geeft.

Wanneer je allergisch bent voor latex, dan zijn er ook nog genoeg andere condooms die je kunt gebruiken. Dit komt omdat er steeds meer verschillende materialen beschikbaar zijn. Lees daarom vooraf wel even goed of het condoom niet een allergisch reactie kan veroorzaken. Het condoom kan je via verschillende manieren verkrijgen. Zowel bij de drogist, apotheek, dokter en het internet kun je tegenwoordig condooms aanschaffen. Ook staan er tegenwoordig in uitgaan gelegenheden, supermarkten en in de bioscopen tegenwoordig automaten waar je ze kunt kopen in kleine verpakkingen.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment