Voorbehoedsmiddelen

Wanneer je liever veilig vrijt heb je tegenwoordig de keuze uit diverse voorbehoedsmiddelen. Zo heb je als vrouw zijnde de keuze uit een aantal verschillende soorten voorbehoedsmiddelen, onder andere het vrouwencondoom. Een vrouwencondoom heeft ten opzichte van andere voorbehoedsmiddelen een aantal voordelen. Misschien het grootse voordeel van een vrouwencondoom is dat het erg stevig rubber is, waardoor hij niet snel kapot zal gaan. Daarnaast kan hij op ieder moment worden ingebracht. Het vrouwencondoom biedt bescherming voor alle twee de partners en kan niet afglijden.

Door het vrouwencondoom te gebruiken ben je direct beschermd tegen zwangerschap. Theoretisch gezien is de kans op zwanger raken met een vrouwencondoom minder dan drie procent, waardoor de vrouwencondoom als uitermate veilig en betrouwbaar kan worden beschouwd. Daarnaast heeft het geen invloed op de lichamelijke processen van de vrouw of de vrouw en zal daarom niet de vruchtbaarheid aantasten. Een groot voordeel van het vrouwencondoom is dat maar twee euro kost en gemakkelijk bij de apotheek, drogist of via het internet kan worden besteld.

Nog een voordeel van het vrouwencondoom is dat er geen zaaddodend middel op zit, waardoor het dus niet enkele dagen duurt voordat de vruchtbaarheid weer terug komt. Het vrouwencondoom is maar eenmalig te gebruiken. Wanneer je een natuurlijke cyclus wilt behouden en geen andere bijwerkingen wilt hebben. Daarnaast hoef je jezelf ook niet bezig te houden met allerlei ingewikkelde anticonceptiemiddelen. Daarom is het vrouwencondoom een aanrader.

Het nadeel van de vrouwencondoom is dat de meeste mensen hem erg lastig aan te brengen vinden, en hij is ten opzichte van het normale condoom voor heren, een stuk duurder. Twee euro per stuk. Daarnaast moet je de partner wel begeleiden wanneer u een vrouwencondoom draagt. Zowel degene die hem draagt als de partner voelt hem zitten en hij is ook zichtbaar. Daarnaast kan hij herrie maken. In de theorie is de vrouwencondoom veilig met maar drie procent kans op zwanger raken, maar omdat veel mensen hem laten zitten kan er sperma teruglopen, waardoor in de praktijk maar liefst tien procent van de vrouwen zwanger wordt, wanneer zij gebruik maken van het vrouwencondoom.

Het vrouwencondoom is weliswaar veilig maar kan wel gebruikt worden in combinatie met zaaddodend middel of andere soorten anticonceptie. Het is een cilindervormig rubber wat ingebracht moet worden. Dit zorgt soms voor wat problemen. Wat veel mensen niet weten is dat het vrouwencondoom een relatief jong voorbehoedsmiddel is ten opzichte van de meest bekende middelen. Doordat hij over de buitenste schaamlippen valt, beschermt hij ook nog eens tegen herpes en Genitale wratten. Het is wel noodzakelijk goed te controleren of het vrouwencondoom nog goed zit want hij kan verschuiven tijdens wat ingewikkelde standjes. Daarmee kan het ook wat herrie geven. Maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je partner een voorbehoedsmiddel te geven zodat je nergens last van hebt.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment