Verzorging

Een goede verzorging van je lichaam is van groot belang. Wanneer je goed voor je lichaam zorgt, kan dit je veel vervelende problemen als luchtjes, irritaties en andere bacteriën voorkomen. Niet alleen je lichaam heeft veel baat bij een goede verzorging maar ook de vagina heeft speciale aandacht nodig om fris en gezond te blijven. Tegenwoordig zijn er veel middelen verkrijgbaar waarmee je ervoor zorgt dat ook je vagina in natuurlijke balans blijft. Middelen als Lactacyd zijn speciaal ontwikkeld voor een extra verzorging van de vagina. Dankzij de verschillende ingrediënten is het een goed en verzorgend middel dat de vagina beschermd tegen allerlei invloeden. Daarnaast heeft het ook een reinigende werking.

Wanneer je de verzorging van de vagina niet serieus neemt, kan de PH-waarde in de omgeving van de vagina verstoord worden. Dit heeft als gevolg dat er vervelende infecties en schimmels kunnen ontstaan. Het is daarom belangrijk dat de PH-waarde rond 4 en de 5,2 blijft. Een veelvoorkomende aandoening die ontstaat door een slechte verzorging van de vagina is, Bacteriële Vaginose. Dit zorgt ervoor dat er een onaangename geur, jeuk, irritatie en zelfs een vaginale afscheiding ontstaat. Het is medisch onderzocht dat veel vrouwen hier last van krijgen. In de meeste gevallen staat dit los van een goede of slechte verzoring van de vagina, maar het vergroot wel de kans op een bacterie of schimmel infectie.

Wanneer je de verzorging van je vangina niet serieus neemt, zal de zuurgraad schommelen. Het grootste risico loop je wanneer deze daalt. Hierdoor nemen de ongewenste bacteriën de overhand en zullen ze de bovenstaande klachten als jeuk irritatie, vaginale afscheiding en de onaangename geur veroorzaken. Veelal wordt er direct aan een soa of Candida gedacht. Het vervelende is dat Candida vrijwel dezelfde symptomen heeft maar een andere behandelmethode vereist. Nog veel vervelender is dat in veel gevallen een verkeerde diagnose wordt gesteld en dat je dus een verkeerde behandelmethode krijgt voorgeschreven.

Om alle problemen te voorkomen is het beste middel natuurlijk een goede verzorging van de vagina. Daarnaast is het ook verstandig om eens in de zoveel tijd de PH-waarde te controleren. Zeker wanneer je klachten bij de vagina hebt, is het raadzaam vooraf de PH-waarde te checken. Hierdoor kun je een betere diagnose en behandeling voorschrijven. Een goede verzorging van de vagina kun je bevorderen door het gebruik van medische crèmes en hygiënische producten. Hiermee voorkom je op de langere termijn de kans op onaangename klachten en zelfs de ongewenste bacteriën.

Ook kun je tegenwoordig zelf testen hoe goed je de vagina verzorgd door een PH-waarde test. Deze test is opgesteld in een aantal onderdelen, waardoor je zelf kunt zien of je wel de juiste verzorging aan zowel je lichaam als vagina geeft. Daarnaast weet je ook binnen enkele ogenblikken of de zuurgraad de juiste gezonde waarde heeft en hoeveel die eventueel afwijkt. Deze zogenaamde PH-balance zelftesters geven je de mogelijkheid over een langere termijn de PH-waarde te controleren. Daarnaast zitten er vijf testen in een verpakking waardoor je voorlopig vooruit kunt.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment