Cosmetische Ingreep

Steeds vaker willen vrouwen er op hun best uitzien en dat geldt natuurlijk ook voor hun vagina. Daarom laten ze steeds vaker cosmetische ingrepen uitvoeren door gespecialiseerde chirurgen die correcties uitvoeren aan het uiterlijk van de vulva. Maar de laatste jaren laten ze steeds vaker en steeds verder hun lichaam versleutelen. Waren het eerst alleen botox behandelingen tegen de ouderdomsrimpels, daarna de borsten een maatje meer of minder, zijn het nu zelfs delen van het geslachtsorgaan. Maar dit hoeft natuurlijk niet altijd alleen maar uit cosmetische overweging.

Toch gebeurt een dergelijke operatie altijd uit cosmetisch oogpunt. De meeste schamen zich ervoor en willen voldoen aan het zogenaamde ideaalbeeld wat vele proberen te evenaren. In Amerika is een cosmetische ingreep zoals de schaamlip verkleining een van de normaalste zaken geworden. Dit komt ook mede dankzij de erotische industrie. Een dergelijke operatie staat daar bekend als het zogenaamde “sex design of playboy vagina”.

Ook wordt deze cosmetische ingreep vaak uitgevoerd omdat er sprake is van ongelijkmatige symmetrie, of omdat bepaalde kledingstukken door deze afwijking niet goed te dragen zijn en hierdoor een snijdend gevoel veroorzaken. Daarnaast is het mogelijk om voor medische redenen deze ingreep te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld wanneer de vrouw veel last en pijn ondervindt bij intiem contact. Maar in de meeste gevallen zijn het jongere vrouwen die zich ervoor schamen of het nodig vinden omdat het ze niet siert.
Een schaamlipcorrectie wordt meestal altijd onder volledige narcose of plaatselijke verdovingen uitgevoerd.

Meestal wordt er gewerkt met een apparaatje waarmee de huid wordt weggebrand. Daarnaast wordt direct de huid dichtgeschroeid. Zo zal de ingreep niet al te bloederig zijn. Door behulp van een paar hechtingen zal de vorm van de vagina blijvend worden aangepast, maar hier merk je na een aantal dagen niets meer van omdat de hechtingen vanzelf oplossen. Het is geen zware ingreep, meestal kun je na ongeveer een uur of anderhalf alweer naar huis.

Het grote nadeel van deze cosmetische ingreep is dat de pijn meestal achteraf komt. Voornamelijk door het dragen van ondergoed en het urineren, zal het de eerste paar weken extra gevoelig zijn. Daarnaast is het mogelijk dat er enkele zwellingen optreden, maar die zullen na verloop van tijd afnemen en verdwijnen. Soms kan ook de clitoris opzwellen, dit kan enorm pijnlijk zijn. Vaak wordt er geadviseerd om de eerste dagen strak ondergoed met nat maandverband te dragen. Dit helpt tegen de zwelling en zorgt ervoor dat de wondjes niet aan elkaar vast gaan plakken. Ook het spoelen met lauw water wordt aangeraden, maar uitgebreid in bad gaan wordt ten zeerste afgeraden.

Aan deze cosmetische ingreep hangen ook enkele risico’s. Zo kan het resultaat tegenvallen of kan er een infectie optreden. Ook kan er een overgevoeligheid optreden voor narcose en kan het in de omgeving van de clitoris erg gevoelig blijven. Maar in de meeste gevallen zijn de meeste mensen die deze ingreep laten uitvoeren wel tevreden met het eindresultaat en zijn er nauwelijks complicaties. Deze schaamlip correctie wordt alleen door de meeste zorgverzekeraars vergoed als het echt om een medische ingreep gaat, anders zul je zelf voor de kosten moeten opdraaien.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment