Aandoeningen

De vulva is een medische term voor de huid rond de schede, hier bevinden zich de onder andere de schaamlippen, zowel de grote al de kleine schaamlippen en de clitoris. Het komt vaak voor dat hier een onprettige jeuk of andere aandoening voorkomt. Dit soort vervelende aandoeningen bij de vulva kan op iedere leeftijd voorkomen en is dus niet iets wat alleen bij oudere of jongere vrouwen voorkomt. Daarnaast hoeft het niet altijd om een soa te gaan, en kan het dus ook voorkomen wanneer er geen seksueel contact is geweest.

Wanneer er een aandoening bij de vulva optreden, wordt er bij de meeste direct gedacht aan een seksueel overdraagbare aandoening gedacht omdat er een aantal Soa’s zijn die er om bekend staan dat er een jeuk ontstaat rond de vulva. Maar wanneer je met zekerheid kunt zeggen dat er geen seksueel contact is geweest, zal het in de meeste gevallen gaan om een irritatie, allergie huidaandoening of ontsteking die de jeuk veroorzaakt.

Zo kan een allergische reactie ervoor zorgen dat er een jeukerige aandoening bij de vulva ontstaan die een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt. Vaak weten de meeste vrouwen niet waar deze vandaan komt, maar meestal is deze veroorzaakt door het materiaal dat in het ondergoed is verwerkt of door het gebruik van shampoo of parfum. Wanneer de allergische reactie afkomstig is van het dragen van ander ondergoed, valt dit meestal te verwijten aan het gebruikte soort elastische bandjes of de stof die er omheen zit. Het kan daarom geen kwaad eerst eens een andere soort ondergoed aan te trekken, om zo te constateren of de klachten verdwijnen. Daarnaast valt het dus ook te proberen met andere shampoo of parfum. Maar wanneer in de periode ervoor ook seksueel contact is geweest, is het raadzaam om eerst medisch advies in te winnen bij de dokter of eventueel een Vulvapoli.

Als je een allergische reactie van de shampoo krijgt, kun je kijken of het over gaat na het gebruiken van natuurlijke zeep of PH-neutrale producten. Het voordeel van PH-neutrale producten is dat ze ook goed zijn om vervelende schimmelinfecties te voorkomen. Ook een schimmelinfectie kan de vervelende jeuk veroorzaken. Wanneer deze optreedt, kan er bij de dokter een speciale zalf worden voorgeschreven die aangebracht moet worden. Wanneer de schimmel is verdwenen, wordt het altijd aangeraden om de zalf nog tien dagen langer te gebruiken. Een schimmelinfectie kan namelijk zeer snel terugkomen en doorslaan. Wanneer dit het geval is, moet er een andere, onplezierige behandelmethode worden toegepast.

Een schimmelinfectie komt bij ongeveer driekwart van de vrouwen voor. Deze schimmelinfectie staat beter bekend als Candida, en wordt veroorzaakt door een overmatige gistproductie van het lichaam. Iedereen maakt dit gist aan en het kan dus zonder seksueel contact ontstaan. Je kunt de kans op een schimmel infectie voorkomen door ph-neutrale producten te gebruiken. Wanneer je de huisarts raadpleegt en de symptomen duidelijk omschrijft, zal deze zonder dat je eerst onderzocht hoeft te worden, een zalf voorschrijven. Wanneer de infectie hevig is, of doorgeslagen naar binnen, krijg je een andere kuur. Deze bestaat uit rond vormige tabletten die je voor het slapen vaginaal moet aanbrengen. Het kan in het begin als onplezierig ervaren worden, maar je hebt er vast en zeker veel baat bij en de schimmel zal snel als sneeuw voor de zon verdwijnen.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment